DEVOUCOUX CHIBERTA O 17,5" 

Mörkbrun 17,5 tum enkelkåpad XC/hoppsadel med säte åt det plattare hållet. Kåpstorleken är 2AR, vilket passar ryttare ca 170-180 cm. Bomvidden är normal mot vid.

Devoucouxs långa tradition av sadeltillverkning i kombination med deras ambition att revolutionera, resulterar i sadlar utöver det vanliga. Särskilt utmärkande är den stilrena elegansen, enligt devisen less is more. Resultatet är proportionerliga, nätta sadlar i fransk anda man lätt förälskar sig i.

Chiberta är en av Devoucoux mest klassiska modeller, som erbjuder ryttaren de allra bästa förutsättningarna för optimal position och följsamhet, oavsett om man trimmar markarbete, susar fram i terrängen eller befinner sig på hoppbanan. Enkelkåpan i kalvskinn ger en nära kontakt och bra grepp som till och med skulle tillfredsställa den kräsnaste av dressyrryttare. Sätet är välbalanserat och knä- och vadstöd välplacerade.

Detta exemplar är utrustat med Devoucouxs unika D3D-paneler som är mera tryckfördelande och stötdämpande. Sadeln är gjort av 100% vegetabiliskt garvat läder/skinn.

Detta exemplar passar hästar som har relativt rak mot normalsvängd rygglinje. Sadeln är från 2015 och i bra begagnat skick!

Pris: 21000 kr

Artikelnummer: DEH106